ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили Центр правового захисту учасників АТО

|

Сьогодні у Львові запрацював Центр «Правовий захист учасників АТО». Його робота стала можливою завдяки підтримці Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» народного депутата Ігоря Васюника та Адвокатського об’єднання «Лемеха та партнери», повідомляє кореспондент Львівського порталу.

У Центрі правової допомоги учасників антитерористичної операції та членів їхніх родин безкоштовно консультують волонтери та фахові юристи. На основі перших звернень вони встигли систематизували найважливішу інформацію щодо прав і гарантій військових та навіть видати брошуру. Невеличку книжечку планують поширювати серед солдатів у зоні АТО, на військових полігонах та в органах місцевого самоврядування.

«На мою думку, ми повинні зробити все і негайно, щоби кожен військовослужбовець та хлопці з добровольчих батальйонів знали, який статус вони мають мати, на підставі яких документів, які права і соціальні гарантії чи грошові виплати їм належать. Щоб не вийшло так, що кожному з них треба буде ще доводити в суді, що вони воювали чи були поранені, захищаючи свою країну», – коментує ініціативу створення Центру народний депутат Ігор Васюник.

У свою чергу юрист Центру Мирослава Дмитришин прогнозує, що на неї та її колег чекає багато роботи, оскільки законодавча база у сфері АТО тільки розвивається і не всі нюанси, які стосуються отримання статусу учасника бойових дій, у ній враховані. «Сьогодні солдати до кінця не знають, як захистити свої права. Вони не відстежують, які дані в довідки вносять лікарі, не знають, які документи потрібно зібрати після повернення із зони АТО, в які терміни і куди їх надсилати», – розповідає М.Дмитришин.

 

У рамках проекту також діє гаряча лінія безкоштовної юридичної консультації: 0683847640, 0993697118. Отримати телефонну консультацію можна з понеділка по п’ятницю з 12 до 17 години. Центр «правовий захист учасників АТО» працює за адресою: м. Львів, вулиця Листопадлового Чину, 14. Задати запитання юристу можна і електронною поштою: [email protected].

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *