ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові "мінували" торгові центри та касу аеропорту

|

10 вересня о 12.18 невідома особа на телефон адміністрації ТЦ «Магнус», що розташований у  м. Львові, на вул. Шпитальна, 1 (Шевченківський район) й повідомила про замінування будівлі торгового центру. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 30 осіб та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із торгового центру виведено на безпечну відстань близько 150 осіб відвідувачів та персоналу ТЦ «Магнус». Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень торгового центру та прилеглої території. О 16.50 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

Окрім того, 10 вересня о 12.26 невідома особа на телефон довідкового бюро міських кас аеропорту Львів ( вул. Гнатюка, 20)  повідомила про замінування ДП Міжнародного аеропорту “Львів” імені Данила Галицького (вул. Любінська, 168, Залізничний район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 80 осіб та 15 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб. Із приміщення аеропорту виведено на безпечну відстань 170 осіб (100 пасажирів та 70 працівників аеропорту).

З метою виявлення вибухового пристрою спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено проведено обстеження будівель та прилеглої території  ДП Міжнародного аеропорту “Львів”. О 13.40 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено. Затримки авіарейсів не було. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

Цього ж дня о 12.36 невідома особа на телефон чергового ГУ МВСУ у м. Львові ( тел. 102)  повідомила про замінування будівлі торгового центру «Марк», м. Львів, вул. Княгині Ольги, 95 (Франківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 35 особи та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із торгового центру виведено на безпечну відстань близько 90 осіб відвідувачів та персоналу ТЦ «Марк». Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень торгового центру та прилеглої території.  О 15.00 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

А об 12.48 невідома особа на телефон чергового ГУ МВСУ у м. Львові ( тел. 102)  повідомила про замінування будівлі торгового центру «Іскра», м. Львів, вул. Сихівська, 16 (Сихівський район) Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 39 осіб та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із торгового центру виведено на безпечну відстань близько 890 осіб відвідувачів та персоналу ТЦ «Іскра». Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень торгового центру та прилеглої території. О 18.10 пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

Фото: ivent-kom.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *