ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини вимагають перейменувати 24-ту та 51-шу бригади

|

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента України та Міністерства оборони України з проханням розглянути найменування військових частин, дислокованих на теренах Львівщини та на території України загалом. Таким чином, вони хочуть привести назви частин у відповідність до української військової традиції. За таке рішення проголосували 72 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, як йдеться у зверненні, у найменуваннях військових частин містяться символи радянської доби, згадуються постаті зазначеного періоду, які аж ніяк не можуть асоціюватися з незалежною українською державою. До прикладу, повне найменування 24-ї окремої механізованої бригади, яка дислокується на Львівщині, звучить так: 24 механізована Самаро-Ульянівська, Бердичівська, Залізна, ордена Жовтневої революції, тричі ордена червоного прапора, орденів Суворова та Богдана Хмельницького бригада імені князя Данила Галицького. В іншому випадку повне найменування 51-ї окремої механізованої бригади, що дислокується на Волині, звучить так: 51 окрема гвардійська механізована Перекопсько-Харківська Празько-Волинська ордена Леніна, двічі ордена Червоного прапора, орденів Суворова і Кутузова бригада.

  

«Україна має своє героїчне минуле, яким ми мусимо гордитися.

На наше переконання, військові навчальні заклади і військові частини, у яких навчаються та служать українські військовослужбовці, мають бути найменовані в честь справжніх українських героїв, а також вагомих подій історії України.

З огляду на це звертаємося до Вас із проханням, у межах повноважень, переглянути найменування військових частин, дислокованих на теренах Львівщини та на території України загалом, з метою приведення їх у відповідність до української військової традиції та задля уникнення асоціації військових частин з радянськими символами неіснуючої держави», – йдеться у зверненні ЛОР до військового керівництва та президента України.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *