ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові налагоджують виробництво пелет із зелених відходів

|

Зараз триває реалізація проекту «Міська експериментальна програма виробництва пелет із зелених відходів у Львові». Метою проекту є підтримка ініційованого Львівською міською радою процесу використання зелених відходів та відходів деревини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Проект спрямований на реалізацію експериментальної програми виробництва пелет, вивчення їх властивостей, обмін знаннями між органами місцевого самоврядування на тему господарювання відходами та розвиток відповідних технічних засобів, якими розпоряджається міська рада Львова.

Нещодавно КП «Адміністративно-технічне управління» здійснило ознайомчу поїздку до Польщі, де учасники обмінялися знаннями, ознайомились з новими технологіями та найкращими польськими практиками. 

«Цей проект є досить цікавим і готовим до застосування на практиці. Він стосується теми раціонального поводження із зеленими відходами, теми, яка впродовж багатьох років турбує м. Львів. Адже ми щороку стикаємося із проблемою спалювання опалого листя та інших зелених відходів, а це викликає численні нарікання жителів нашого міста. Проект дозволить у майбутньому раціонально використовувати зелені відходи міського комунального господарства для виготовлення альтернативного палива. Крім того, проект передбачає придбання спеціальної техніки, яка дозволить суттєво поліпшити процес збору та переробки зелених відходів. Саме придбання техніки є тією особливістю, яка суттєво відрізняє цей проект від багатьох інших, зосереджених головним чином на питаннях технічної допомоги. Важливим є також те, що техніку нам буде надавати український виробник», – розповідає директор КП «Адміністративно-технічне управління» Тарас Вітик.

Проект також передбачає збір зелених відходів з території міста та їх переробку з використанням придбаної техніки. Зелені відходи – трава зі скошених газонів, опале листя та відходи від технічного обслуговування парків та інших зелених зон – збиратимуть протягом шести місяців.

Підсумкова конференція проекту відбудеться у Львові у грудні цього року.

Проект фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща у 2014 році.

Фото: www.lvivoblast.farr.com.pl

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *