ОСТАННІ НОВИНИ

В окупованому Криму Росія нарощує ударне угруповання своїх Збройних сил

|

Протягом минулої доби на українсько-російському кордоні терористи періодично порушували режим припинення вогню. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України.

У неділю о 18.40 год на прикордонний наряд в районі н. п. Тельманове Донецької області було здійснено збройних напад, прикордонники змушені були відкрити вогонь у відповідь. Атаку терористів було відбито, також прикордонники захопили автомобіль «ВАЗ», в якому виявлена проросійська література.

Пізніше, о 21.30 год рейдовою групою виявлено розвідника, який вів приховане спостереження за постом технічного спостереження та опорним пунктом в районі м. Маріуполь.  Під час затримання невідомий намагався втекти на автомобілі, через що прикордонники, після попереджувальних пострілів вгору, відкрили вогонь по автомобілю. Підозрілу особу затримано.

На маріупольсько-таганрогському напрямку продовжується концентрація ЗС РФ. Навпроти ділянки Донецького прикордонного загону  по всій сухопутній ділянці кордону росіянами на території РФ проводяться інженерні роботи з облаштування та укріплення бойових позицій.

За оперативною інформаціє, на тимчасово окупованій  території Криму Росія нарощує ударне угруповання своїх Збройних сил. За останні кілька тижнів на кордоні з Херсонською областю ЗС РФ сконцентровано не менше 64 танків, близько сотні БТРів і БМП, кілька десятків систем залпового вогню «Град», «Ураган» та ЗРК «Бук», високоточні засоби ураження повітряних і наземних цілей та літаки. Неподалік від н.п. Чорноморське розгорнуто польовий госпіталь.

У Чорному морі знаходяться сім великих десантних кораблів (ВДК) Чорноморського флоту РФ та один ВДК Балтійського флоту. 

Фото: ukrainaincognita.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *