ОСТАННІ НОВИНИ

За віртуальну візу шахрай видурив майже 380 тисяч гривень

|

У Львові молодик заробляв тим, що «розводив» довірливих людей на гроші, обіцяючи одним шенгенські візи, а іншим – працевлаштуватись. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

До правоохоронців Галицького райвідділу міліції звернувся 33-річний львів’янин з заявою про те, що у період з червня по вересень 2013 року він передав малознайомому чоловікові гроші у сумі майже 22 тисячі євро, майже 10 тисяч гривень та 750 доларів США за допомогу у виготовленні закордонних віз. Обіцянку зловмисник не виконав, а гроші повертати відмовився.

Проведеними слідчими діями правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 28-річний львів’янин, котрий у той самий спосіб заробив дев’ять тисяч гривень, пообіцявши 26-річній львів’янці допомогти влаштуватись на роботу в один з львівських університетів.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.190 (шахрайство) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *