ОСТАННІ НОВИНИ

«Стіну» від Росії будуватимуть у два етапи

|

Проект «Стіна» реалізовуватимуть у два етапи, і вона складатиметься з кількох рівнів захисту кордону. Про це розповів перший заступник голови Держприкордонної служби Павло Шишолін, який представляв проект у Кабміні, інформує Українська правда.

За словами П. Шишоліна, реалізація проекту розпочнеться з кількох ділянок кордону за межами проведення АТО, загальною протяжність у 500 кілометрів (загальна протяжність 2,295 тис. км).

“На першому етапі проект реалізовуватимуть на територіях поза межами бойових дій, де ми можемо забезпечити безпеку виконання робіт. Це межі Чернігівської, Сумської та Харківської областей. А також, частково, північних районів Луганської області: починаючи від Городища, до стику з Харківською областю”, – розповів Шишолін.

“Паралельно роботи проводитимуться на сухопутній ділянці адміністративного кордону з АР Крим і на морській ділянці, в першу чергу навпроти Маріуполя, Бердянська та Генічеська”, – додав він.

Другий етап, за словами Шишоліна, будуть реалізовувати на інших ділянках кордону після завершення бойових дій.

“Заходи інженерно-технічного обладнання передбачатимуть земляні та бетонні рови, шириною не менше 4 метрів і глибиною у 2 метри, контрольно-слідові смуги, рокадні дороги, різноманітні системи оптико-електронного спостереження, вежі, електронно-сигналізаційні комплекси та різноманітні фортифікаційні споруди», – повідомив він.

На морській ділянці буде єдина система оптико-електронного спостереження і фортифікаційні споруди, які не допустять безперешкодної висадки з моря на сушу України.

Він також додав, що прикордонна служба має намір залучити до облаштування кордону безробітних громадян.

«Ми пропонуємо залучити представників Міністерства соціальної політики і через них залучати громадян України для виконання робіт, відповідно тій частині (країни), яка на сьогоднішній день не має роботи», – сказав він, додавши, що мова може йти про жителів Донецької і Луганської областей.

Фото: gamethrones-online.ru 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *