ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівобленерго» закликає користуватись струмом після 12-ї ночі

|

В Об`єднаній електроенергетичній системі України дефіцит палива та гідроресурсів, які впливають на виробництво електричної енергії. Через бойові дії на Сході України призупинено роботу 80% вугільних шахт та обмеження постачання газу. Все це може призвести до розбалансування роботи енергосистем України. Для виходу із складної ситуації «Львівобленерго» пропонує споживачам заощадити й користуватись електрикою з 00.00 до 07.00 год. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Львівобленерго».

На сьогоднішній день понад 20 областей України вже перевищують граничні величини електроспоживання, в тому числі і Львівщина.

Енергетики також очікують, що в осінньо-зимовий період 2014 – 2015 року, у зв’язку із зниженням температури, можливе зростання споживання електричної енергії для підтримання теплового режиму, яке призведе до збільшення дефіциту електроенергії та загрози дисбалансу Об`єднаної енергетичної системи України і регіональних в тому числі. 

Про графіки аварійних відключень

З метою врегулювання балансу Об`єднаної енергетичної системи України, тобто між величиною виробництва електричної енергії та величиною потужності споживання, Міністерством енергетики та вугільної промисловості України впроваджена «Інструкція про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання».

Графік аварійних відключень ПАТ «Львівобленерго» на період з 01 жовтня 2014 року по 01 жовтня 2015 року погоджений Держенергонаглядом, і з 04 серпня 2014 року знаходиться на погодженні у Львівській облдержадміністрації.

Водночас у «Львівобленерго» закликають споживачів не вмикати без зайвої потреби в період з 08:00 до 22:00 години енергоємні побутові електроприлади, використання яких у вищевказаний час може суттєво перевищити граничну величину електроспоживання Львівщини.

Як зекономити?

ПАТ «Львівобленерго» також звертається до юридичних та фізичних осіб – суб′єктів господарської діяльності на території Львівської області з відповідальністю та розумінням віднестись до сьогоднішньої ситуації, пов’язаної з енергобезпекою Львівщини та України в цілому:

– перегляньте графіки виробничої діяльності з врахуванням можливості  роботи у вихідні дні та в нічні години доби;

– скоригуйте час роботи Вашого підприємства чи закладу: початок і завершення робочого дня;

– проведіть енергоаудит та впроваджуйте енергоощадні технології;

– впровадьте обмеження споживання електричної енергії на власні потреби в період з 08:00 до 22:00 години.

Споживачам також пропонують захистити свій бюджет, використовуючи електричну енергію за диференційованими тарифами, в нічні години  з 00.00 по 07.00 год. Для цього необхідно звернутися із заявою до ПАТ «Львівобленерго» для отримання організаційно-технічних заходів на перехід розрахунків за диференційованими тарифами за періодами часу.

Детальну інформацію Ви можете отримати на корпоративному веб-сайті ПАТ «Львівобленерго»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *