ОСТАННІ НОВИНИ

Вікіпедія за найкращі статті про НАТО подарує переможцям конкурсу три поїздки до Брюсселя

|

Громадська організація «Вікімедіа Україна» продовжила ще на тиждень конкурс з написання статей українською мовою про Північноатлантичний альянс. Троє переможців конкурсу отримають можливість поїздки до Брюсселя з відвіданням штаб-квартири НАТО. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГО «Вікімедіа Україна».

На фоні неприхованої агресії Російської Федерації проти України в українському суспільстві зростає підтримка вступу нашої держави до Північноатлантичного альянсу: якщо в липні 2012 року 70% українців, за даними соціологічної групи «Рейтинг», виступали проти вступу України до Альянсу, то у липні 2014-го чисельність противників євроатлантичної інтеграції впала вдвічі – до 35%, а число прихильників вступу в НАТО зросло до рекордних 44%.

Координатор конкурсу Павло Лакійчук підкреслює: «Свідомий вибір робить той, хто озброєний знаннями. Але чи усі наші співгромадяни, і ті хто думає що НАТО – агресивний імперіалістичний блок, і ті, хто вважає що Альянс це багатонаціональна система колективної безпеки, знають коли, ким і за яких умов виник Північноатлантичний альянс, в яких військових операціях були задіяні збройні сили НАТО, як побудована система прийняття рішень в його керівництві?».

Що означає сама емблема Північноатлантичного альянсу? В чому полягає стратегія трансформації НАТО? Що таке стандарти НАТО і в чому полягає перехід на них? Врешті, коли була створена і чим займається Комісія Україна – НАТО? Вже скоро Вікіпедія зможе відповісти на більшість із цих питань. 

Конкурс «Пишемо про НАТО» проводиться за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні та триватиме тепер до 21 вересня. Посилання на детальний опис умов конкурсу є сторінці Вікіпедії в Україні. Переможці будуть визначені незалежним конкурсним журі за сукупним обсягом та якістю створених статей. 

 

Докладніше на сторінці конкурсу:

 http://uk.wikipedia.org/wiki/Вікіпедія:Проект:Тематичний_тиждень/Місячник_конкурсу_«Пишемо_про_НАТО»

За додатковою інформацією звертатися за телефоном – 050 699 52 32, Павло Лакійчук,

e-mail: [email protected], [email protected]

 Фото: novagromada.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *