ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних кримські татари влаштують у Львові фестини

|

На вихідних, 6 та 7 вересня, у Львові та у Винниках відбудуться Фестини кримськотатарської культури. Цього року їх організовують Спілка кримських татар у Львові, Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський Гай» та історико-краєзнавчий музей міста Винники. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Програма фестивалю:

6 вересня, Львів, Шевченківський гай (вул Чернеча гора, 1). Вхід за ціною квитка до музею.

12:00 – дискусія «Можливості та виклики для кримськотатарського традиційної культури» за участю кримськотатарських та українських митців.

14:00 – початок Фестин

Майстер-класи з гончарства, кераміки, вишивки, чеканки та інші за участю кримськотатарських та галицьких майстрів, етнічні наспіви від Аліє та Афізе Юсуф-кизи, гурту «Коралі», а також традиційні мелодії та танці. Ввиставка-продаж традиційних мистецьких виробів.

7 вересня, Винники, Історико-краєзнавчий музей (вул. Івасюка, 5). Вхід безкоштовний.

15:00 – початок Фестин

Виставка традиційного та сучасного мистецтва кримських татар «Невідомий Крим», майстер-класи з гончарства, кераміки, вишивки, чеканки та інші від кримськотатарських майстрів. Етнічні кримськотатарські мелодії, пісні, танці, анімаційні фільми «Легенди кримських татар» дитячої студії «Манюня» та колективне приготування і дегустація традиційних страв кримськотатарської.

 

Фото: svitlytsia.crimea.ua та euromaydan.in

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *