ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові буде Фестиваль сусідів

|

Львів’яни зорганізували новий фестиваль. Вже 6 – 7 вересня відбудеться Фестиваль сусідів на Підзамчі, який організований самими ж мешканцями району. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Протягом двох днів підзамчани будуть обмінюватися майстерностями, пригощати одне одного домашніми стравами, а також виступати і слухати музику. У програмі фестивалю заплановані майстер-класи від сусідів і для сусідів. Люди навчатимуть одне одного вправлятися у міському садівництві, малюванні на одязі, створенні сімейних самвидавів, вигадливому читанні казок та інших корисних справах.

Підтримати сусідські ініціативи прийдуть гурти Lemko Bluegrass Band, Оленки, Bahato Lis, Cherry Band, Перекоти Поле, Марія Копитчак та «Оркестр почувань», Joshua Pratt Band і родина скрипалів Кирил і Ксеня Стеценки. Підзамчани візьмуть участь у спільному музикуванні разом з експериментальним проектом Хатнєграння, який поєднує електронне та акустечне звучання.

Також всі охочі зможуть випробувати міську настільну гру “Підзамче. Нове життя дільниці”, розроблену спільно з Центром міської історії. Розпочнуть спільне дозвілля передфестивальні покази анімаційних і художніх короткометражних фільмів про сусідство від Міжнародного кінофестивалю Cinema Perpetuum Mobile (Мінськ, Білорусь).

Ідея фестивалю належить ініціативі «Йота». Фестиваль проводиться за підтримки Фонду «Пограниччя», Фонду «Солідарність» і Польської допомоги, а також Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

Фото: hurtom

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *