ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк: Справжній план Путіна – це знищення України і відновлення СРСР

|

“Сім пунктів” російського президента схожі більше на план порятунку для російських терористів, та спрямовані на замороження конфлікту.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, інформує “Урядовий портал”., передає кореспондент Львівського порталу.

“Цей черговий “план” – спроба окозамилювання для міжнародного співтовариства перед самітом НАТО і намагання уникнути неминучих рішень Євросоюзу про запровадження нової хвилі санкцій”, – заявив Яценюк.

“Справжній план Путіна – це знищення України і відновлення СРСР”, – підкреслив він.

За словами прем’єра, немає віри жодному плану російського президента.

“Усі попередні погоджені Росією домовленості – в Женеві, в Нормандії, в Берліні, в Мінську – російський режим або просто ігнорував, або нахабно порушував”, – нагадав Яценюк.

За його словами, “найкращий план для припинення війни Росії проти України складається лише з одного пункту: Росія прибирає свою регулярну армію, найманців і терористів з української території”.

“Ми очікуємо рішень НАТО і ЄС щодо зупинки агресора”, – заявив Яценюк.

Як відомо, сьогодні вранці президент України Петро Порошенко повідомив, що він у телефонному режимі домовився з президентом РФ Володимиром Путіним про припинення бойових дій на Донбасі.

Згодов президент РФ Володимир Путін заявив, що справді погодив з президентом України Петром Порошенко план дій з урегулювання ситуації в Україні.

За його словами, цей план складається з семи пунктів.

В якості першого заходу він назвав “припинення активних наступальних операцій збройних формувань ополченців Південого-Сходу України на донецькому і луганському напрямках”.

“Друге – відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню”.

“Третє – передбачити здійснення повноцінного та об`єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки”.

“Четверте – виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту”.

“Далі – організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою “всіх на всіх” без будь-яких попередніх умов”.

“Шосте – відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу – Донецьку та Луганську області”.

“І, нарешті, сьоме – забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об`єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури”.

Путін розраховує, що його план схвалять на засіданні тристоронньої контактної групи на засіданні 5 вересня.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *