ОСТАННІ НОВИНИ

Як на трасі біля Бродів люди зустрічали героїчних десантників (фото)

|

Сьогодні на трасі Київ-Чоп біля Бродів близько сотні місцевих мешканців вийшли зустрічати воїнів 80-ої аеромобільної бригади Збройних сил України, які повертаються додому після тривалих і важких боїв на сході. Разом із громадою були голова Бродівської районної ради свободівка Ольга Шайдулліна, депутати Львівської обласної, Бродівської районної та міської рад, студенти та викладачі педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича. Вони тримали в руках державні прапори й плакати. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Зустрічаючи воїнів, громада скандувала: «Дякуємо!», «Герої!», «Слава Україні! – Героям слава!». Військові вийшли до тих, хто їх зустрічає, подякували за підтримку. Особливо приємно було тутешнім жителям зустріти серед героїв свого краянина, 19-річного Андрія Курдибана із села Голубиця Бродівського району.

 

«Ми дякували їм, що нас захищають і що повернулися живими. Усі були небагатослівними, бо клубок стояв у горлі…», – розповідає Ольга Шайдулліна.

Хлопців частували печивом, водою, пропонували зайти на каву в кафе поруч, однак вони відмовилися, бо дуже поспішали додому.

Вздовж шляху їх ще кілька разів зустрічали з прапорами місцеві жителі, зокрема на трасі біля Буська та у Великосілках Кам`янка-Бузького району. 


 

Нагадаємо, що сьогодні, 3 вересня, 146 воїнів 80-ої аеромобільної бригади прибувають на Львівщину у відпустку. Вони воювали в самому пеклі, зокрема тривалий час тримали оборону Луганського аеропорту, й зазнали великих втрат.

“Громади хочуть зустріти наших героїв, як це належить, щоб вони відчули, як ми цінуємо їхній подвиг, як любимо й чекаємо їх», – зазначила народний депутат України Ірина Сех. Вона також  повідомила, що разом із іншими воїнами додому їде Тарас Личко – депутат Сокальської районної ради від ВО «Свобода», який на сході від самого початку антитерористичної операції. «Тарас разом з іншими обороняв Луганський аеропорт, в певний період з ним довго не було зв’язку, й ми дуже переживали… Однак, Богу дякувати, він повертається. Дякую вам, хлопці, що живі», – зазначила народний депутат.

Фото: прес-служба ЛОО ВО «Свобода»

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *