ОСТАННІ НОВИНИ

Поранені військові із львівського госпіталю потребують теплих речей та взуття

|

Військовослужбовці, які були поранені у зоні антитерористичної операції та зараз перебувають на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, потребують теплого одягу та взуття. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила керівник «Волонтерської сотні», яка співпрацює із госпіталем, Світлана Сидоренко, передає кореспондент Львівського порталу.

Світлана Сидоренко зазначила, що зважаючи на те, що поранені хлопці із зони АТО прибувають щодня, останніх два тижні «Волонтерській сотні» було дуже важко. Однак вони намагалися одразу ж зібрати першочергові речі для військових. «До прикладу, у госпіталь прибуває 14 поранених. Ми одразу ж збираємо їм пакети з предметами особистої гігієни, зустрічаємо їх і видаємо кожному такі набори. Потім ми їм збираємо і приносимо одяг, а згодом і фрукти», – розповіла керівник волонтерів.

Жінка розповідає, що доводилось звертатися по допомогу усюди, де тільки можна було. Наразі пацієнти забезпечені усім окрім теплого одягу та взуття. «Оскільки в госпіталі на лікуванні перебуває понад 180 поранених військових і у зв’язку з тим, що похолодало, їм потрібний теплий одяг та взуття. Окрім того, нам телефонують із зони АТО і кажуть, що їм теж потрібні ковдри, теплий одяг та медикаменти. Ці речі ми також збираємо і відправляємо на фронт»,– розповіла Світлана Сидоренко.

Усі необхідні для поранених військових речі волонтерська група збирає на КПП госпіталю, де їм виділили окрему кімнату для їх зберігання, повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк.

За словами С.Сидоренко, у військовому госпіталі працюють 20 волонтерів. «По сім волонтерів чергують у госпіталі по змінах – по дві доби поспіль. Вони збирають речі, медикаменти, гроші і роздають їх пораненим. Нам дуже допомагає церковна громада, львів’яни, за що ми їм дуже вдячні», – розповіла вона.

Водночас начальник Військово-медичного центру Іван Гайда додав, що цій волонтерській групі «допомагають» й спонтанні волонтери, які незаконно намагаються пронести пораненим домашні харчі. «Час від часу з’являються спонтанні волонтери на кшталт бабусь, які готують нашим пацієнтам то вареники, то деруни, чи якісь інші страви. Деякі купують і приносять торти. Усі ці харчі вони намагаються підпільно передати пораненим військовим. А це може бути не цілком безпечно для здоров’я моїх пацієнтів. Це категорично заборонено і тому я наголошую, що наші пацієнти отримують госпітальну норму, по калорійності достатню для того, щоб бути ситими і щоби це позитивно впливало на лікування конкретного пацієнта», – зазначив І.Гайда.

Фото: МОУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *