ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи грабують шахти, вугілля вивозять до Росії

|

У зоні АТО на сході України росіяни почали грабувати шахти і автоколонами вивозити вугілля до Росії. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив речник РНБО України Андрій Лисенко. Передає кореспондент Львівського порталу.

Зокрема, за даними штабу АТО, на шахті «Антрацит» і «Червоний партизан», а також на сусідніх шахтах бойовики викрали близько 15 тисяч тонн вугілля.

Окрім того, за словами А.Лисенка, російські найманці продовжують завдавати максимальних втрат економіці України. Внаслідок артобстрілу терористи пошкодили газопровід низького тиску у селищі Глиняне Луганської області. Станом на сьогодні від газопостачання відключено частково – 23, повністю – 59 населених пунктів Луганщини.

За оперативною інформацією, бойовики розпочали дії, які можуть призвести до порушення роботи газотранспортної системи на тимчасово окупованих територіях. «Це може становити загрозу постачанню газу до Європи», – вважають в РНБО України.

Додамо, що вчора єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер попередив про ймовірність реалізації президентом РФ Володимиром Путіним найгіршого сценарію для енергетичної безпеки ЄС.

Фото: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *