ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери звинувачують держчиновників у загибелі військових

|

Державні чиновники не використовують потенціал українських міст, зокрема – Львова для покращення обороноздатності України під час прямої військової агресії з боку Росії. Подібні зволікання є злочином. Про це заявив координатор ІГО «Допомога Армії України» Юрій Дмитришин під час доставки допомоги бійцям 24-ї та 80-ї бригад, що дислокуються на Яворівському полігоні на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ІГО «Допомога Армії України».

«В Запоріжжі почали випускати сучасні медичні БТР-и. Ціна однієї машини – 1 млн грн. Ми розпочинатимемо збирати на їх купівлю кошти через громадських активістів. А чому цього не робить держава? Чому депутати місцевих рад зволікають, для яких питання оборони під час війни має бути основним? Для чого їх обирали? Адже справжня ціна БТР-ів не мільйон гривень, а безліч врятованих життів наших вояків під час АТО», – наголосив пан Дмитришин.

За його словами, Україна також виготовляє сучасну снайперську гвинтівку, ціна якої 3,5 тисячі доларів. Проте, наголошує активіст, громадські організації типу «Допомоги Армії України» не мають юридичної можливості (механізму) закуповувати та надавати солдатам таку техніку.

«Не можемо, навіть якщо би назбирали кошти і хотіли це зробити. Чому немає державних замовлень? Зокрема, й на підприємства міста Львова, які завше працювали на армію і можуть робити це далі. Натомість через бездіяльність держави ці підприємства сьогодні займаються банальним підприємництвом», – підкреслив Юрій Дмитришин.

Він також запевнив, що у місті Львові є достатньо потужностей і фахівців, які можуть виготовляти на колишніх оборонних підприємствах та поставляти армії «безпілотники», іншу високоточну апаратуру та техніку для потреб українських військових.

«Краще забезпечення наших військових в зоні АТО буде прямо пропорційним зменшенню смертей наших солдатів. Від початку АТО і до сьогодні було вже достатньо часу, аби пропрацювати та почати втілювати в життя подібні ініціативи», – наголосив координатор «Допомоги Армії України».

За його словами, громадські активісти здатні домовитися навіть з представниками європейських держав про замовлення та закупівлю шоломів, бронежилетів, іншої військової амуніції.

«Ми готові шукати виробників комплектуючих в усьому світі та налагоджувати виробництво необхідних для оборони засобів в Україні і у Львові зокрема. І ми це робимо. Чому державні інститути цього не можуть зробити? Невже там ніхто не розуміє, що подібні зволікання є злочинними», – підсумував Юрій Дмитришин.

Фото: video.meta.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *