ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія розбереться із ситуацією щодо Львівського перинатального центру

|

У Львівській облдержадміністрації створена робоча група для перевірки законності освоєння коштів, своєчасності виконання генпідрядником будівельних робіт з реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру по вул. Дж. Вашингтона, 6а. Про це йдеться у листі-відповіді прокуратури Львівської області депутатам Львівської обласної ради Оксані Юринець, Ганні Костюк та Олександру Ганущину. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

У листі, зокрема, вказано, що триває досудове розслідування за фактами порушень законодавства при реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру.

«Копію звернення скеровано в ГУ МВС України у Львівській області для організації розгляду в межах компетенції в ході досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженні.

Крім того, з метою забезпечення проведення службової перевірки щодо дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні технічного нагляду управлінням капітального будівництво Львівської облдержадміністрації за реконструкцією вказаного об’єкта його копію скеровано в Львівську обласну державну адміністрацію та в інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю для організації проведення перевірки», – повідомляє прес-служба.

У свою чергу, 25 липня Львівська облдержадмінстрація проінформувала депутатів про створення робочої групи «з метою перевірки законності освоєння коштів, своєчасності виконання генпідрядником будівельних робіт з реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру по вул. Дж. Вашингтона, 6, а також для перевірки дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні управлінням капітального  будівництва ЛОДА технічного нагляду за реконструкцією вказаного о6’єкта. Робочу групу очолив заступник голови ЛОДА Ю. Ситник.

Окрім цього, 23 липня народний депутат України, член фракції УДАР Ярослав Дубневич скерував депутатське звернення віце-прем’єр-міністру України-Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В. Гройсману. У зверненні депутат  просить ініціювати створення спеціальної комісії, для оцінки збитків, завданих генеральним підрядником та субпідрядниками при виконанні робіт по реконструкції перинатального центру.

Відповідно, Мінрегіонбуд перенаправив звернення до Львівської обласної державної адміністрації з вимогою перевірити факти зловживань, наведені у зверненні шляхом створення комісії із залученням представників замовника, проектувальника, підрядника та за необхідності вжити заходів реагування.

Як зазначила одна з ініціаторів звернення, голова фракції УДАРу у Львівській облраді Оксана Юринець, необхідно об’єднання зусиль і депутатів, і перевіряючих органів для того, аби довести усі факти порушень, покарати винних, та поновити хід реконструкції центру.

«Ми повинні докласти усіх зусиль – як депутати, в межах своїх повноважень для того, аби усі ці перевірки не завершились формальними відписками. Результатами перевірки мають стати конкретні факти зловживань, суми, прізвища. Коли ми це зробимо, відкриємо прямий шлях для наступного етапу у цій справі – пошуку коштів та відновлення робіт по реконструкції перинатального центра. Лише пильна увага громадськості та депутатів усіх рівнів є запорукою, що ця справа не загубиться в бюрократичних процедурах», – наголосила Оксана Юринець.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *