ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові СБУ затримала шпигуна «на гарячому»

|

30 липня цього року у Львові співробітники СБУ затримали громадянина РФ, який за завданням російської військової розвідки мав створити агентурну мережу з числа колишніх та діючих військовослужбовців. Незаконно отриману таємну інформацію зловмисник повинен був передавати своїм кураторам, які координували антиукраїнську діяльність з тимчасово окупованої території АР Крим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що російський шпигун прибув до України ще два роки тому і оселився у Львові під прикриттям підприємництва. У березні іноземець активізував свою шпигунську діяльність – підшукував осіб, які могли б надати йому таку інформацію за грошову винагороду.

Співробітники СБУ затримали зловмисника «на гарячому», коли він намагався отримати дані про відрядження військових в район АТО.

Іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч.1 ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п`ятнадцяти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області. Зловмисника взято під варту.

Фото: прес-служби СБУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *