ОСТАННІ НОВИНИ

Енергонезалежність. На львівській школі встановили саморобний сонячний колектор (відео)

|

На даху львівської школи «Надія» встановили саморобний сонячний колектор для нагріву води. Це подарунок школі для використання в дитячій їдальні – повідомила Львівському порталу прес-служба Львівської міської ради.

Колектор зможе нагрівати до150 літрів води у літній час до 80°С, у зимовий – до 40°С.

Колектор складається з матеріалів, які можна знайти у побуті – це залізо, скло, дерево, утеплювач, сантехнічні з’єднання, бак. Також необхідний бойлер, який вже має теплообмінник. Якщо взимку сонця буде недостатньо і колектор не зможе нагріти до потрібної температури воду, школа зможе підключатись до електроенергії і догрівати воду. Така установка, площею 2 м кв, здатна нагріти 100-150 літрів води в літній період при хорошому сонечку – до 70-80 градусів. Взимку колектор зможе підігріти воду до 30-40 градусів.

 

Вартість виготовлення саморобного колектора може сильно варіюватись – в середньому буде становити близько 1500 грн. Повна ж вартість всієї установки разом із з’єднанням та баком будуть становити 3000-3500 грн.

Ідея проекту – показати, що можна власними руками і за невеликі кошти виготовити сонячний колектор, який буде безкоштовно нагрівати воду.

Фото: www.budexpert.ua

Відео: ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *