ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюка хочуть «посунути» через бізнесові суперечки між старими друзями?

|

Сьогоднішня інформація про те, що Вищий адміністративний суд відкрив провадження щодо визнання нелегітимним призначення прем`єр-міністра Арсенія Яценюка, може свідчити про початок чергової бізнесової «війни» за розподіл сфер впливу. Цю тему активно обговорюють у депутатських колах, повідомляє Львівському порталу поінформоване джерело.

За словами співрозмовника, нардепа Романа Стаднійчука, який подав відповідний позов, не можна назвати самостійним політичним гравцем, котрий би посмів вплутатись у подібну інтригу.

Водночас його й не варто недооцінювати, оскільки Р.Стаднійчук є головним юристом іншого нардепа, але вже важковаговика у політиці та бізнесі – Давида Жванії.

Як зазначає джерело, прямих доказів, які б свідчили, що саме Давид Жванія «посприяв» появі згаданого позову проти Яценюка, звичайно немає. Проте варто згадати, що Жванія є давнім бізнес-партнером «правої» руки прем`єр-міністра – Миколи Мартиненка.

Й тут виникає питання, чи й надалі все гладко поміж бізнесовими інтересами Жванії та Мартиненка, а чи навпаки старі друзі мають нові бачення ведення бізнесу, а відтак потребують додаткових важелів впливу для переконання у своїй правоті…

«Якщо зараз ставити питання легітимності призначення Яценюка прем`єр-міністром, то далі виникають запитання щодо правомірності перебування на посадах усіх міністрів, а також і спікера Ради Олександра Турчинова. Та загалом з’являється безліч нюансів щодо ухвалених, починаючи з кінця лютого, законів, нормативних актів та ін. Будь-які рішення влади за ці місяці можна піддати сумніву, критиці, обструкції. Подібні хвилі викликають недовіру до влади загалом та вестимуть до повної дестабілізації в країні. Кому це зараз потрібно? Що гірше – якщо насправді спричиняють усі ці негативні коливання чиїсь бізнес-інтереси, навіть коли ці інтереси дуже серйозного штибу. Прикро, що заручниками великих грошей знову можуть опинитись українці та вся держава», – каже співрозмовник.

Фото: news.bigmir.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *