ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівському авіазаводі «роздерибанили» понад 1,1 млн грн

|

Прокуратурою Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, з урахуванням ситуації, яка склалася в державі, сплановані і проводяться прокурорські перевірки додержання законодавства щодо збереження військової техніки та майна, використання коштів на їх ремонт та відновлення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Перевірками виявляються непоодинокі факти розукомплектування військової техніки, викрадення військового майна, державних коштів.

Так, 25 червня Львівська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем). Встановлено, що у 2013 році службові особи державного підприємства “Львівський державний авіаційно-ремонтний завод” безпідставно перерахували комерційному підприємству більше 1,1 мільйона гривень за комплектуючі вироби для ремонту літаків, які на ремонтний завод поставлено не було.

Здійснення досудового розслідування доручено слідчим спеціальної міліції слідчого управління ГУ МВС України у Львівській області.
За аналогічних обставин викрадено близько 1 млн грн на держпідприємстві “Львівський бронетанковий завод”.

Лише за останній тиждень прокуратурами Західного регіону України розпочато розслідування трьох кримінальних проваджень про злочини даної категорії, якими державі завдано збитки на суму понад 2,7 млн грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *