ОСТАННІ НОВИНИ

Армія вже закупила 4,4 тис. бронежилетів за рахунок військових сертифікатів

|

Збройні сили України вже закупили 4,4 тис. бронежилетів за рахунок продажу казначейських зобов`язань «Військові». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства фінансів України.

«Станом на 24 червня 2014 року з використанням цього фінансового інструменту до бюджету громадянами зібрано 23,1 млн гривень. Усі кошти скеровуються виключно для військових потреб, на захист життя українського солдата», – поінформували у відомстві.

За їхньої інформацією, щодня у війська надходить 250 бронежилетів вітчизняного виробництва, придбаних державою за рахунок зібраних коштів. «Вже 4400 «народних» бронежилетів бережуть життя українських солдат – це більше чверті від замовленої Міноборони кількості. До кінця липня кількість бронежилетів становитиме 17 тис. комплектів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 травня, держава в особі Міністерства фінансів випустила казначейські зобов’язання «Військові», кошти від розміщення яких йдуть на підтримку Української армії, зміцнення обороноздатності країни. Придбати державні цінні папери можна у понад 2200 відділеннях Ощадбанку.

Купівля казначейських зобов’язань «Військові» – це не пожертва на армію, а залучений фінансовий ресурс на поворотній і платній основі. Тобто кошти громадян залучаються під 7% річних, а кожні 6 місяців власнику цінного паперу буде сплачуватися купон у розмірі 35 гривень. Номінальна вартість – 1000 гривень із строком погашення через 24 місяці.

Розміщення казначейських зобов’язань засвідчило, що українці з усіх куточків об’єдналися задля підтримки армії. Найактивніше допомогу надавали жителі столиці і Київської області, а також західних областей: Львівської, Хмельницької та Івано-Франківської. Не залишилися осторонь й мешканці сходу і півдня, котрі зробили значний внесок – це Запорізька, Харківська, Дніпропетровська, Сумська і Миколаївська області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *