ОСТАННІ НОВИНИ

Як змінити подвір`я. Поради від ландшафтного дизайнера

|

У Львові відбулася ще одна зустріч «Урбан кафе», під час якої ландшафтний дизайнер студії «M.Art» Михайло Закопець ділився власними спостереженнями та досвідом щодо того, як правильно озеленити подвір’я. Про це Львівському порталу повідомили у прес-служб Львівської міськради.

«Озеленення – це один із найпростіших способів прикрасити територію і змінити її у кращий бік», – зазначив Михайло Закопець.

За його словами, щоб висаджені рослини робили спільний простір дійсно гарним, необхідно дотримуватись 4-ох простих правил:

1. Обирати дерева з урахуванням їх розміру.

2. Висаджувати рослини, звертаючи увагу на кількість сонячного світла у подвір’ї (тінисті або сонцелюбиві).

3. Висаджувати сад із врахуванням стилю довколишньої забудови.

4. Не намагатися вмістити усі можливі рослини.

Для того, щоб обрати рослини із врахуванням специфіки подвір’я, ознайомтеся із інфографікою рекомендованих рослин від Інституту міста, інформацію для якої підготували Лєнка Войтова (GIZ) та Михайло Закопець (M.Art).

Також, на переконання ландшафтного дизайнера, варто уникати використання автомобільних шин як місця для висадження рослин. Натомість варто використовувати більш природні матеріали: дерево або каміння. Відмовитися радять і від ще однієї традиції радянського минулого – фарбування в білий колір стовбурів та бордюрів, адже це, найчастіше, не дає жодних результатів.

Ще одна порада від дизайнера – під час висадження клумб варто також обирати різні за висотою та кольором рослини, щоб сформувати правильну та цікаву композицію.

 

Фото: www.megastroyka.com.ua 
         ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *