ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи використовують перемир’я для укріплення своїх позицій – МЗС України

|

Терористи використовують режим незастосування сили для передислокації та укріплення своїх позицій.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України, передає кореспондент Львівського порталу з посиланням на Espreso.TV.

«За оперативними даними, терористи використовують режим незастосування сили для передислокації, відновлення технічного стану військової техніки, укріплення блок-постів», – наголошується в заяві.

За даними відомства, бойовики 13 разів обстрілювали з мінометів блокпости українських миротворців, а також здійснили низку нападів на аеродром Краматорська.

У МЗС констатують, що загалом з моменту одностороннього проголошення режиму незастосування сили зафіксовано 59 випадків його порушення з боку російських бойовиків. Унаслідок цих нападів загинуло 18 військовослужбовців, при цьому щодня зростає кількість поранених.

«Саме реалізація російською стороною повного переліку очікуваних від неї дій створить необхідний ґрунт для повернення миру і безпеки на сході України», – наголошують у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні під час виступу на сесії ПАРЄ Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що сепаратисти приймуть ключові елементи його мирного плану до завтра.

В іншому випадку буде прийняте «важливе рішення».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *