ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львова порушила справу про привласнення комунального майна

|

У Львові відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження комунального майна. Встановлено, що приміщення площею майже 900 метрівквадратних на вулиці Донецькій у Львові відчужено на підставі незаконного рішення суду, спір в якому ініціювали громадяни, що не мали жодного стосунку до вказаних приміщень.

Про це Львівському порталу повідомила прес-секретар прокурора міста Львова Уляна Гавришків.

Зокрема, керуючись зазначеним рішенням суду, посадові особи комунального підприємства Львівської обласної ради «БТІ та ЕО», усупереч закону, зареєстрували право власності на вказану будівлю за фізичною особою.

Новий власник уклав договір дарування комунальних приміщень. Таким чином, спільники злочинної схеми отримали у власність будівлю, вартістю 500 тис грн, не сплативши жодних коштів до міського бюджету.

За вказаним фактом прокуратура Львова розпочала кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Зауважимо, що прокуратура міста упродовж минулого і поточного років викрила аналогічні факти незаконного відчуження та привласнення 15 будівель, що належали міській громаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *