ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських чиновників хочуть перевірити на детекторі брехні

|

Комітет Майдану Львівщини ініціює замовлення незалежної експертизи чиновників та претендентів на державну посаду за допомогою інтерв’ю з використанням “детектора брехні”. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Комітету Майдану Львівщини.

«Громадська люстрація влади передбачає очищення чинної владної системи від скомпрометованих та корумпованих державних посадовців. Перевірка та переатестація чиновників – один із найдієвіших методів очищення, початком якого стало створення Громадських люстраційних комітетів в Україні. Усі люстраційні процеси зводяться до простих та усім зрозумілих вимог суспільства до чиновника будь-якої ланки. Однак, з огляду на відсутність законодавства, яке мало б регламентувати процес, люстраційні ініціативи наштовхуються на суб’єктивну складову, що подекуди ставить під сумнів рішення громадських активістів.

Досить багато посадовців свідомо ведуть непублічний спосіб життя, роблять все для того, щоби їх приватне життя, вчинки, зв’язки та статки не були відображені

у відкритих джерелах інформації. Застосувати публічний механізм люстрації до таких посадовців – дуже нелегке завдання. Для досягнення максимального результату, якісної перевірки на чесність, світова практика застосовує додаткові важелі і чинники, зокрема експерти вважають, що максимально об’єктивними є висновки, зроблені на підставі аналізу результатів інтерв’ю із застосуванням «детектора брехні», – йдеться у заяві КМЛ.

 Комітет Майдану Львівщини пропонуємо запровадити на Львівщині цей метод як основний для перевірки чиновників на чесність та некорумпованість. Технічну

сторону проведення інтерв’ю пропонують покласти на незалежну експертну установу. «Для об’єктивності процесу, кошти на оплату роботи виконавця технічної сторони і проведення інтерв’ю, будуть формуватися із добровільних пожертв громадян, а суми та дані про осіб, що надали пожертву, будуть повністю відкритими», – вважають у КМЛ.

Фото: Novosti

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *