ОСТАННІ НОВИНИ

За незаконний видобуток гравію бізнесмен може «загриміти» за грати на три роки

|

Нещодавно працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України у Львівській області припинили незаконний добуток піщано-гравійної суміші біля річки Стрий в одному з населених пунктів Стрийського району. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Правоохоронці викрили місцевого підприємця на «гарячому» під час незаконного видобутку піщано-гравійної суміші екскаватором та завантаження її на вантажівки. У подальшому забудовники збували суміш у вигляді будівельного матеріалу.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України піщано-гальковий матеріал входить до переліку загальнодержавних корисних копалин і його видобуток підлягає обов’язковому ліцензуванню.

Правоохоронці скерували кримінальне провадження до суду за ознаками кримінального правопорушення передбаченого за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *