ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вулицю Дудаєва хочуть перейменувати на вулицю ім. С. Кульчицького

|

Сьогодні, 25 червня, на черговому засіданні комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації депутати розглянули звернення колективу КП «Пустомитиводоканал» щодо перейменування у Львові вулиці Джохара Дудаєва на Сергія Кульчицького. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

У зверненні представники колективу комунального підприємства зазначають: «Прикро, що сьогодні у Львові іменується вулиця на честь чеченця Дудаєва. Це можна вважати злочинною байдужістю. Що він зробив для України?

Які жахіття приносять чеченські відморозки на нашу землю. Понівечені тіла, біль, смерть, невимовне горе близьких.

Просимо перейменувати вулицю Дудаєва і назвати її на честь бойового генерала, нашого земляка, українця, який загинув в небі під Слов’янськом, – Сергія Кульчицького. Він був знайомим та товаришем членів нашого колективу. Тому його втрата є і нашим спільним горем та болем.

Щоб увіковічнити пам’ять героя України Сергія Кульчицького, який своїми діями, розумом зміцнював державу, боровся за її нескореність, пропонуємо назвати вулицю на його честь».

Зі свого боку, представники депутатської комісії, розглянувши це звернення, підтримали пропозицію про появу у Львові вулиці, названої на честь військового генерала Сергія Кульчицького. Одначе вирішили, що це звернення потрібно скерувати на розгляд відповідної комісії Львівської міської ради, яка, власне, і повинна прийняти рішення про визначення вулиці та її можливе перейменування. 

Фото: lvivexpres.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *