ОСТАННІ НОВИНИ

Baby-протест. Львівські малюки просяться в садочок

|

Обурені батьки і діти прийшли сьогодні під міську раду Львова протестувати проти непрозорої системи зарахування у дитячі садочки. На думку батьків, через дефіцит місць, у дитячих садках процвітає корупція, а управління освіти Львівської міської ради нічого з тим не робить, передає кореспондент Львівського порталу.

Під Ратушу львівські матусі прийшли з плакатами, на яких написали вимоги щодо прозорої електронної черги та справедливого вступу у дитячі садочки. Вимоги дітей були коротшими – «Хочу в садочок!».

 

Журналістам жінки розповіли, що пробували реєструвати своїх дітей через впроваджену управлінням освіти ЛМР «електронну чергу». Система видала їм порядковий номер, утім потім він змінився. А згодом з’ясувалося, що цей номер зовсім не означає місця в черзі.  Ще трохи пізніше люди дізналися, що їхні малюки в садочок не потрапили. «Ця система недосконала. Крім того, вона нічого не вирішує. Тільки ще більше заплутує батьків. Знаючи свій номер, ми думали, що потрапляємо в садочок, а потім з’ясувалося, що зовсім ні», – розповіла Львівському порталу молода мама Марія.

 

Ще одна проблема, на яку вказують розробникам «електронної черги», полягає в тому, що батьки не бачать, скільки є вільних місць у садочку і скільки до нього подали заявок. Матусям і татусям це потрібно для того, щоб зорієнтуватися, чи має їхня дитина шанс потрапити в конкретний дошкільний навчальний заклад.

 

Окрім того, людей турбує закритість «електронної черги». «Ми не бачимо, хто є перед нами, хто є за нами, і взагалі на якому ми місці. Можливо, це зроблено для того, щоб хтось міг переміщувати чергу так, як йому вигідно», – кажуть батьки. 

 

Пікет львівських матусь і дітей не залишило без уваги управління освіти. Ще перед його початком на площі Ринок з’явилася начальниця управління Галина Слічна зі своїми помічниками, серед яких був і координатор програми електронної реєстрації Тарас Юрчишин. Вони пояснили протестувальникам, що електронна черга, справді, не є гарантією зарахування в дитячий садок, вона потрібна для того, щоб бачити попит і щось вирішувати з пропозицією. Однак, на думку, головного освітянина міста, нова система реєстрації, хоч і недосконала, все ж дає більше шансів на «прозоріше» зарахування, оскільки виключає контакт батьків і керівника дитсадка.

Після тривалих дискусій Галина Слічна запросила батьків з дітьми до свого кабінету, де пообіцяла розглянути кожну справу індивідуально та обговорити вади «електронної черги». Батьки вирушили на переговори.

Як повідомляв раніше Львівський портал, цього року через електронну чергу в дитячий садок у Львові хочуть потрапити 16,5 тисяч дітей. Утім такий шанс отримають лише п’ять тисяч малюків.

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *