ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники продовжують виявляти екстремістів на кордоні

|

Незважаючи  на складні умови, які склалися внаслідок загострення соціально-політичної обстановки у південно-східних областях України, прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону і вже оборону державного кордону України. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Минулої доби нападів на прикордонні підрозділи не сталося. Однак спостерігалася наявність великої кількості незаконних збройних формувань в прикордонних районах України.

Крім того, варто наголосити, що прикордонна служба Росії продовжує ігнорувати угоди в частині припинення пропуску осіб та вантажів у пунктах пропуску, які тимчасово закриті урядом України.

Під час проведення перевірочних заходів у пунктах пропуску на кордоні з Росією учора прикордонники виявили двох осіб, громадянин Росії, які, скоріш за все, готувалися до участі в екстремістській діяльності на території України. Одного з них прикордонники Донецького загону зупинили в пункті пропуску «Новоазовськ». Чоловік мав камуфльовану форму, військовий квиток, згідно з яким він проходив військову службу на посаді водія радіорелейної телефонної станції Збройних сил Росії, та військовий жетон. Стосовно росіянина прикордонники прийняли рішення про заборону йому в’їзду на територію України терміном на три роки.

Іншого росіянина затримали в залізничному пункті контролю «Харків» під час оформлення поїзда «Москва – Севастополь». Під час бесіди чоловік не зміг вказати ані мети поїздки, ані міста в АР Крим, куди він прямував. Наразі росіянина передали співробітникам СБУ для перевірки його можливої участі у заходах дестабілізуючого характеру.

 

Фото: Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *