ОСТАННІ НОВИНИ

Переговори з терористами зірвали президентський план «А» в перший же день – Гриценко

|

Буквально з першого дня  мирний план президента Порошенка вже зірвано. Очевидно, що треба думати над планом «Б», який, як він заявив, детально опрацьований. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Відбулися переговори з терористами. Донецьку і Луганську «республіки» представляли ті люди, які віддавали накази, зокрема, знищувати український літак ІЛ-76, після чого 49 військових загинуло. Віддавали накази знищувати блокпости. Це – неприпустимо!», – сказав він.

За словами Гриценка, якщо вірити заяві Леоніда Кучми, то досягнуто домовленості про припинення вогню до 27 червня. «Навіть не йдеться про складання зброї. А це  було ключовою позицією плану Порошенка. Тобто, ця позиція зірвана. Це означає, що просто затягується час і терористи можуть перегрупувати сили для того, щоб потім завдати удари чи в Харкові, чи в Одесі, чи в інших регіонах, що було б втратою для країни і принесло б ще більше жертв», – зазначив політик.

Він також підкреслив, що на зустріч з Кучмою, якого відрядив президент Порошенко, з представником ОБСЄ і послом Росії Зурабовим прийшли ті люди, щодо яких міжнародна спільнота вживає санкції, щодо яких українські правоохоронні органи проводять розслідування, яких оголосили в розшук. 

«Звідки взявся Медведчук, проти якого санкції, який завжди відстоює інтереси Росії, «русского мира», який відкрито виступав і виступає за федералізацію, проти підписання угоди про асоціацію з Європою, за вступ до Митного союзу, що суперечить інтересам країни і тим декораціям, які зробив президент Порошенко під час інавгурації і після того? Там знову Царьов, якого розшукують! Там лідери так званих «ДНР» та «ЛНР», яких Генеральна прокуратура назвала терористами, порушила кримінальні справи за тероризм і так само розшукує!», – наголосив Гриценко.

«Це дуже важко зрозуміти. Доки будуть там такі люди сидіти за столом, нічого доброго від того не буде. Тому я вважаю, що президентові вже треба думати над планом «Б», план «А» фактично зірвали у перший день», – переконаний лідер «Громадянської позиції».

 Фото: slovoidilo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *