ОСТАННІ НОВИНИ

Пластуни Львівщини відкрили сезон таборування

|

Цими днями розпочали функціонування юнацькі наметові табори молодіжної організації «Пласт». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної держадміністрації.

Зокрема, 22 червня розпочав роботу окружний спортивно-вишкільний табір “Сильні тілом і духом2014”ім. Євгена Коновальця (поблизу села Урич Сколівського району Львівської області). Такий табір організовується вдруге, але цього року в дівочому форматі. Програма табору базується на спеціальній програмі проб та умілостей, десятиліттями апробованої в пластовій організації.

Головні її елементи:
•    Практичне пластування (табірництво, піонірка, куховаріння, картографія, мандрівництво, природознавство, самозарадність, сигналізація, перша медична допомога);
•    Тематичні ватри;
•    Теренові ігри та змаги, смуга перешкод;
•    Чарівність української природи.
•    Інструктаж зтехніки безпеки
•    Спортивні заняття у формі змагань

Також в межах табору будуть відбуватися навчальні заняття й обговорюватися діяльність видатних жінок України й їхні досягнення як приклад для наслідування.

А 25червня 2014 року поблизу села Тухля на Сколівщині розпочнеться скельний табір “Крок по вертикалі”.

Табір має на меті морально, емоційно, фізично та розумово виховувати юнаків і юначок на лідерів і добрих громадян нашої держави.

Окрім звичної пластової програми табір має спеціалізацію – скельне пластування. На таборі новачків будуть навчати основам скелелазіння. Юнаки і юначки на два тижні зануряться в життя на природі, відчують чар пластування, а також навчаться чимало нового та знайдуть цікавих друзів. Діти прослухають на таборі заняття з табірництва, піонірки, куховаріння, картографії, мандрівництва, природознавства, самозарадністі, сигналізації, першої медичної допомоги. Також на табір припадає свято Івана Купала, на яке планується організувати Купальські гуляння.

Ці табори проводяться за сприяння управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та МО „Пласт – Національної скаутської організація України”.

 Фото: city-adm.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *