ОСТАННІ НОВИНИ

З України незаконно намагались вивезти двох дітей

|

Протягом останнього тижня в пункті пропуску «Краковець», що на Львівщині, припинено дві спроби незаконного вивозу дітей за кордон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

Так, у суботу, 21 червня, водій рейсового автобусу сполученням «Трускавець-Прага», намагався незаконно вивезти неповнолітнього, надавши на паспортний контроль нотаріально посвідчену заяву батьків. За результатом перевірочних заходів, дана заява виявилась незаконно виданою, оскільки обоє батьків дитини вже довгий  час перебувають за кордоном. Також минулої ночі, 30-річна мати, жителька Тернопільської області, намагалась виїхати з України з донькою на підставі незаконно виданої  заяви батька про згоду на вивіз доньки.

Наголошуємо, в обох випадках нотаріально-засвідчені заяви відсутніх батьків виявились незаконно виданими, тому про це, в порядку забезпечення законності, негайно були проінформовані працівники органів внутрішніх справ.

На жаль, такі випадки не поодинокі, з початку року на ділянці Мостиського прикордонного загону з тих чи інших причин відмовлено в пропуску через державний кордон 94 дітям, тому наполегливо рекомендуємо скористатися інформацією про порядок здійснення поїздок за кордон з дітьми, яка розміщена на офіційному сайті Державної прикордонної служби України та попередніми повідомленнями які надавались у ЗМІ.

 Фото: ЗРУ Держприкордонслужби

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *