ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС готує цивільну місію для допомоги Україні у сфері безпеки

|

Рада ЄС схвалила концепцію місії у рамках Спільної безпекової та оборонної політики, щоб допомогти Україні у реформуванні сфери громадської безпеки, міліції та верховенства права, а також надати політичну підтримку в створенні такої місії. Про це Львівському порталу повідомили у представництві Європейського союзу в Україні (Delegation Ukraine EU).

Ця місія надаватиме стратегічні поради задля розвитку самодостатніх, підзвітних перед суспільством та ефективних служб безпеки з метою зміцнення верховенства права в Україні. Радники з ЄС спершу зосереджуватимуться на підтримці відповідних українських органів у розробці оновлених безпекових стратегій. Ця робота відбуватиметься у координації з іншими зусиллями ЄС, а також разом з ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами.

Коментуючи схвалення концепції, Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Кетрін Ештон повідомила, що Україна, вступаючи на важливий шлях реформи сектору громадської безпеки, попросила підтримки у ЄС.

«Наша місія запропонує Україні поради фахівців та експертів, аби допомогти владі поліпшити управління ефективними та чесними правоохоронними органами у рамках демократичного контролю. Сьогоднішнє рішення є свідченням солідарності налаштованості ЄС до стабільності та верховенства права в Україні – з метою допомоги у створенні сучасного безпекового сектору, який виправдає сподівання усіх українських громадян,  – зазначила Кетрін Ештон.

Також стало відомо, що штаб-квартира місії знаходитиметься у Києві. Очікується, що розширення її діяльності у регіонах відбудеться якнайшвидше. Попередньо мандат місії становитиме два роки.

За допомогою сьогоднішнього рішення ЄС започаткував операційне планування та розпочав іншу підготовчу роботу з метою якнайшвидшого створення місії. Очікується, що за кілька тижнів до Києва прибуде провідна група місії.

Аби формально заснувати місію та розпочати її роботу необхідно буде ухвалити відповідно правові акти.

Фото: DT.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *