ОСТАННІ НОВИНИ

Майкрософт створюватиме у Львові «електронне місто»

|

Львівська міська рада та компанія Майкрософт підписали Меморандум про закріплення партнерства у сфері розвитку «електронного міста». Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Microsoft – це компанія світового рівня. Львів 758 років на ринку. Мені дуже приємно, що ми сьогодні є разом і разом думатимемо, як робити добрі справи, і щоб добрі справи були корисні для всієї України», – прокоментував подію міський голова Львова Андрій Садовий.

Генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Дмитро Шимків зазначив, що сучасні технологію можуть покращити ефективність керування старовинним містом.

 «Львів є старовинне місто. Попри те, що воно гарне, цікаве і інноваційне, ним дуже складно керувати. Тому, що на відміну від міст, збудованих нещодавно, тут є важлива складова історична. Сьогодні можна використовувати технології для ефективного керування…Ми, компанія Майкрософт, надаємо досвід, який сьогодні є у Барселоні. Зараз ми обговорюємо майбутні плани щодо відслідковування роботи зі зверненнями громадянам, бачення, де треба прийняти рішення, що треба змінити. І все це дозволить покращити не тільки інвестиційну діяльність міста, а й дозволить львів’янам жити краще», – сказав він.

Директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко вважає, що майбутній проект зі зверненнями громадян буде прецедентом для всієї України. «Щороку до міської ради надходить велика кількість звернень від мешканців. Минулого року таких звернень було 105 тисяч. Сьогодні ми проговорили можливість впровадження пілотного проекту аналітики для прийняття рішень топ-менеджментом міста по кожному районі, по кожному будинку – яка є кількість звернень, чому бюджетні кошти йдуть на ремонт конкретного даху, на ремонт конкретного будинку, де є велика кількість звернень мешканців, а не в інший будинок, де звернень нема, а хтось намагається пролобіювати якесь рішення», – зазначив Андрій Москаленко.

 

Фото: Львівська міська рада

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *