ОСТАННІ НОВИНИ

За добу поранено шестеро військових – Селезньов

|

За минулу добу в шести районах Донецької і Луганської областей, де перебувають сили АТО, сталися напади на блокпости і колони військової техніки. Про це на своїй сторінці у  Facebook написав керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов, передає кореспондент Львівського порталу

За словами В.Селезньова, бойовики уникають прямих вогневих контактів, обстрілюють українські підрозділи із засідок. У результаті обстрілу отримали поранення п’ять військовослужбовців АТО і один прикордонник.

«Тільки за минулу добу в шести визначених районах Донецькій і Луганській областях, де перебувають сили АТО, сталися напади на блокпости і колони військової техніки. Бойовики уникають прямих вогневих контактів, обстрілюють наші підрозділи із засідок. В результаті обстрілу отримали поранення п’ять військовослужбовців АТО і один прикордонник», – написав Селезньов.

Він також зазначив, що бойовики в деяких районах Краматорська продовжують обстрілювати соціальні об’єкти, школи, дитячі садки та лікарні.

«При цьому бойовики застосовують стрілецьку зброю, в тому числі снайперські гвинтівки, ведуть вогонь з мінометів, здійснюють артилерійські обстріли позицій учасників АТО. Слід зазначити, що бойовики використовують зброю, якої немає на озброєнні у Збройних Силах України, зокрема12,7 ммвеликокаліберні снайперські гвинтівки «Вихлоп», – додав військовий.

Владислав Селезньов також додав, що сили АТО зі свого боку дотримуються умови мирного плану врегулювання ситуації в східних регіонах України, продовжують нести службу на блокпостах, блокувати бойовиків, забезпечують охорону та оборону державного кордону на певних ділянках. «Наступальні дії та обстріл об’єктів не проводяться. Зброя використовується виключно у випадках, якщо здійснюється збройний напад на українські підрозділи або мирне населення регіону», – написав він.

Нагадаємо, учора Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Президент України проінформував Федерального Канцлера Німеччини, що за останню добу бойовиками в Донецькій та Луганській областях порушено режим припинення вогню понад 20 разів.

Фото: Лента.ру 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *