ОСТАННІ НОВИНИ

На вокзалі у Львові затримали чоловіка із підробленим пенсійним

|

Ледь не щотижня транспортні правоохоронці виявляють громадян, які використовують завідомо підроблені документи з метою безоплатного чи пільгового проїзду залізничним транспортом. Про це Львівському порталу повідомили у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.

Так, одним з таких останніх фактів було виявлення нещодавно на приміському вокзалі ст. Львів при посадці в електропоїзд 6225 сполученням «Львів-Сянки». 42-річний житель Львівської області, з метою безкоштовного проїзду в електропоїзді, пред`явив пенсійне посвідчення з ознаками підробки, а саме з вклеєною фотокарткою.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Як пояснив вказаний громадянин, він особисто вклеїв у знайдене ним чуже пенсійне посвідчення свою фотокартку. Даний завідомо підроблений документ він використав з метою безоплатного проїзду залізничним транспортом приміського сполучення. Вказане кримінальне провадження у стислі строки буде скероване до суду.

Узагальнюючи дані по аналогічним кримінальним провадженням, з`ясовано, що майже усі затримані громадяни були переконані, що за вказані дії, а саме використання завідомо підробленого документа, кримінальна відповідальність не передбачена. На їхню думку кримінальним правопорушенням є лише виготовлення такого документа.

Отож, громадянам слід мати на увазі, що за вчинення цих дій передбачена кримінальна відповідальність за ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» та карається штрафом або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *