ОСТАННІ НОВИНИ

Турчинов вимагає негайно заарештувати посадовців АМКУ за блокування закупівлі бронежилетів

|

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав негайно заарештувати посадових осіб Антимонопольного комітету України за блокування закупівлі бронежилетів. Про це Турчинов заявив на засіданні Верховної Ради в ході звіту в.о. міністра оборони Михайла Коваля, передає РБК-Україна.

Коваль повідомив, що рішенням АМКУ було припинено рішення про закупівлю за державні кошти бронежилетів. “Зараз Антимонопольний комітет зупиняє рішення про закупівлю таких бронежилетів”, – зазначив він.

Турчинов на це відреагував емоційно.

“Я прошу генерального прокурора прямо сьогодні провести перевірку! Прямо сьогодні заарештувати того, в Антимонопольному комітеті, хто в цих умовах скасовує рішення про закупівлю бронежилетів! Прямо сьогодні заарештувати!” – у свою чергу заявив Турчинов.

Коваль також продемонстрував бронежилети.

“На даний момент ми маємо 14 тис. бронежилетів. Це бронежилети українського виробництва. Це броня 4. Ціна – 4 120 тис грн”, – заявив Коваль.

“Ми щодня отримуємо 250 бронежилетів і щодня відправляємо їх у війська”, – додав глава Міноборони.

Він повідомив, що Міноборони замовили 28 тис. бронежилетів, але зараз з`явилися проблеми з їх закупівлею дій АМКУ.

Як писав Львівський портал, проблему із закупівлею бронежилетів підняв народний депутат Ігор Васюник. Зокрема, він заявив: «Cволочі, які звикли наживатись на тендерах, зупинили поставку бронежилетів для наших українських військових на Схід! Йдеться про бронежилети вітчизняного виробництва вартістю 4120 грн/шт., які закупляє Міноборони. Проте інше товариство через злочинне рішення Антимонопольного комітету зупинило поставку бронежилетів, бо вони, бачите, не виграли тендер. І пропонували вони бронежилети по 11 тис./шт. (!)», – написав депутат.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *