ОСТАННІ НОВИНИ

Влада Львівщини збирається цьогоріч забезпечити житлом більше 20 дітей-сиріт

|

У рамках програми «Про фінансування Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Львівській області на 2013-2015 роки» Львівська обласна рада виділить кошти на придбання нерухомого майна для проживання соціально незахищених дітей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Питання про виділення коштів для придбання чи реконструкції житла для дітей обговорили сьогодні, 19 червня, представники районних адміністрацій під час наради, яку провели голови постійних депутатських комісій обласної ради Ярослав Качмарик і Тарас Скиба за участі представників профільних управлінь Львівської облдержадміністрації.

Відзначимо, що відповідно до програми Львівська обласна рада виділяє співфінансування на купівлю чи реконструкцію житла для дітей вказаної категорії. Решту коштів виділяють і з місцевих бюджетів – на рівні сіл, селищ і районів.

Таким чином, у 2013 році в рамках цієї програми було забезпечено житлом 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на Львівщині.

Цього року для співфінансування програми лише три райони Львівської області (Жовківський, Перемишлянський та Дрогобицький) заклали у місцевих бюджетах по 100 тисяч гривень.

Відтак, у Перемишлянському районі заплановано придбати будинок та квартиру для семи дітей, на що обласна рада виділить співфінансування в сумі 145 тисяч гривень.

На купівлю житла для шістьох дітей на Дрогобиччині в обласному бюджеті закладено 150 тисяч гривень.

Житло аж для 10 дітей планують придбати у Жовківському районі. Зокрема, Львівська обласна рада передбачила 300 тисяч гривень на реконструкцію трьох квартир для шести дітей і 100 тисяч гривень на купівлю будинку для чотирьох дітей.

Окрім того, Жовківський район за кошти меценатів планує провести реконструкцію ще однієї квартири, що в селищі Куликів, де згодом оселиться троє дітей.

Проаналізувавши стан реалізації програми, учасники наради визначили, що в наступному році фінансовий ресурс на співфінансування програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, необхідно збільшити орієнтовно на 40% для того, аби забезпечити житлом всіх дітей вказаної категорії, які проживають на Львівщині.

Фото: прес-служба ЛОР 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *