ОСТАННІ НОВИНИ

На «Привокзальному» ринку продають м’ясо неперевіреної якості

|

Торговці м’ясом на «Привокзальному» навмисне допускають порушення умов зберігання та нехтують якістю свого товару, повідомляє «Львівська газета» із посиланням на портал «Вголос». М’ясо не проходить перевірок ветлікаря та санстанції.

М’ясні вироби на «Привокзальний» ринок перевозять у сумках та мішках, а не харчових ящиках, як того вимагають умови торгівлі. Зберігають продукти не в темних холодильних приміщеннях, а в звичайних холодильниках для м’яса, призначених для використання суто на час продажу, адже їх температура недостатня для довготривалого зберігання м’ясних виробів, на умовах анонімності розповів колишній підприємець ринку, торговець м’ясом пан Іван.

Про те, що вимоги безпечної торгівлі базарники ігнорують, свідчить адміністрація:

«Раніше, в обов’язки охорони ринку входила перевірка у торгівців документації, при ввезенні продукції на ринок, яка підтверджує придатність м’ясних виробів для реалізації. Якщо в охорони під час огляду паперів виникали якісь питання, вона викликала чергового з адміністрації ринку. Натомість теперішнє завдання «охорони» м’ясників – не пустити сюди представників адміністрації ТзОВ, які мали б контролювати наявність та відповідність документів», – констатує Микола Череватенко, адміністратор ТзОВ «Привокзального» ринку.

У ковбасу «фаршовку», яку пропонують покупцям «Привокзального», пакують фактично виробничі відходи: мелені кістки, курячі шкірки і навіть собачі корми. Коли вкривається цвіллю, полощуть миючими засобами для посуду у відрах відразу на базарі та натирають олією для товарного вигляду.

«Документів у м’ясників «Привокзального» сьогодні немає і на гов’ядину, бо купити їх дорого – 200 гривень вартує довідка на одну голову. Тільки 3% м’яса ринку мають документи, все інше – фальсифікації. Беруть накладну на підприємстві і купують асортимент товару, а потім під ці ж документи продають свої вироби. Так застерігають себе від перевірок», – розповідає Іван, колишній підприємець.

Перед тим, як потрапити на ринок, м’ясо мало б проходити ряд перевірок.   

«Зафіксовано досить багато випадків, коли м’ясо не витримує перевірки лабораторією не лише стосовно видимих показників якості, до нас потрапляє і м’ясо хворих тварин», – прокоментувала завідувач лабораторії №2 ринку «Привокзальний» Любов Бойко.

Користуючись відсутністю керівництва і безконтрольністю на «Привокзальному», торговці м’ясом халатні й до своїх обов’язків.

Шановні покупці, радимо вам бути обережними при купівлі будь-яких харчових продуктів на ринках.

Фото: Львівський портал  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *