ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи ввели мораторій на закриття шкіл

|

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому проект постанови № 2922 “Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності”. За відповідне рішення проголосували 245 нардепів, пише РБК-Україна.

Дана постанова пропонує ввести мораторій на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності до ухвалення нового державного бюджету на 2015 р. оскільки “неприпустимо закриття загальноосвітніх навчальних закладів через брак коштів на їх утримання”.

Також даною постановою Рада доручила Кабінету міністрів України доручити місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування проаналізувати ситуацію щодо функціонування шкіл державної і комунальної форм власності у містах і сільській місцевості з врахуванням прогнозованих демографічних змін та вжити заходів призупинення їх необґрунтованої ліквідації.

Також уряд повинен вжити невідкладних заходів щодо зміни умов фінансування загальноосвітніх навчальних закладів державної і комунальної форм власності.

Крім того, Кабмін має проаналізувати хід виконання державної програми “Шкільний автобус” та передбачити в держбюджеті на 2015 р. збільшення коштів на її фінансування.

Фото Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *