ОСТАННІ НОВИНИ

Грошей нема. Під’їзних доріг до нових пунктів пропуску до Польщі не будують

|

Будівництво під’їзних доріг, які ведуть до новозбудованих пунктів пропуску на Львівщині – «Угринів-Долгобичув» та «Грушів-Будомєж», призупинено через відсутність коштів. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Юрій Лазаренко.

«Це дороги, на яких будівництво проведене, але не закінчене. Кошти підрядникам не виплачені. Мова йде про 8 тисяч кілометрів доріг. На сьогодні борг становить приблизно 11 млн грн», – зазначив Ю.Лазаренко.

Він також зазначив, що відповідно до постанови Кабміну №169 передбачено повернення заборгованості підприємствам, які виконували будівельні роботи.

«Я думаю, що після повернення заборгованості ми зможемо домовитись з підрядниками про те, щоб ці дороги були доведені до експлуатаційного стану в такий спосіб, який ми хочемо сьогодні їх бачити», – сказав начальник Служби облавтодору.

Юрій Лазаренко також повідомив, що станом на сьогодні загальний борг у Львівської області перед підрядниками з 2012 року складає 408 млн грн, тоді як у Харківській області, до прикладу, ця сума сягає 110 млн грн.

Як писав раніше Львівський портал, міжнародний автомобільний пункт пропуску «Грушів-Будомєж» офіційно запущено 2 грудня 2013 року. Ще тодішній начальник Служби автомобільних доріг Львівщини Микола Гнатів у коментарі «Львівському порталу» запевняв, що до 25 листопада будівництво під’їзної дороги буде цілком завершене.

Натомість офіційне відкриття міжнародного пункту пропуску «Угринів-Долгобичув» спершу було заплановане на 23 травня 2014 року. Однак з невідомих причин відкриття перенесли на червень. Наразі точної дати офіційного відкриття цього пункту пропуску немає. 

Фото: ЗРУ ДПС України 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *