ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС залучив 500 млн. євро для макрофінансової допомоги Україні

|

Європейська Комісія від імені ЄС залучила на ринку капіталів 500 млн євро для надання Україні першого кредитного траншу у рамках нової програми з макрофінансової допомоги (MFA ІІ). Про це Львівському порталу повідомили у представництві Європейського союзу в Україні (Delegation Ukraine EU).

500 мільйонів євро будуть надані Україні 17 червня.

Кошти були залучені за допомогою додаткової емісії десятирічних облігацій ЄС, випущених у квітні на суму у 2,6 млрд. євро. 14 травня було здійснено першу подібну додаткову емісію у розмірі 100 мільйонів євро, що разом із учорашніми 500 мільйонами підвищило обсяг випущених облігацій ЄС до 3,2 млрд. євро.

Нова програма макрофінансової допомоги (MFA ІІ) підтримує Україну за допомогою кредитів у розмірі до 1 млрд. євро. Вона впроваджується паралельно з уже погодженою програмою у 610 млн. євро (MFA І). У такий спосіб загальний бюджет макрофінансової допомоги Україні сягає 1,61 млрд. євро. 20 травня Україна отримала перший транш у розмірі 100 млн. євро у рамках програми MFA І.

Мета нової програми макрофінансової допомоги (MFA ІІ) – надати Україні економічну і фінансову допомогу у важкі часи її розвитку. Вона є частиною пакету підтримки України, про який Європейська Комісія оголосила 5 березня, а Європейська Рада підтримала наступного дня, 6 березня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *