ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові купатися можна лише на Винниківському озері

|

6 червня відкрито відпочинковий період на базі відпочинку «Винниківське озеро». Поки що це єдиний водний об’єкт, де організовано масовий відпочинок людей на воді. Водний об’єкт відповідає усім вимогам безпеки людей: санітарним нормам, безпеки щодо облаштування пляжу, рятувальних служб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На адміністративних територіях Львівської міської ради, за результатами інвентаризації водних об’єктів 2012 р., обліковано 118 водних об’єктів. З них 22 водойми мають рекреаційне і декоративне призначення. Всі інші водні об’єкти (в т.ч. річки і потічки) є невеликими природними і технічними (пожежними) водоймами.

«Поки що відпочинковий сезон відкрито тільки на базі відпочинку «Винниківське озеро». Ще готується до відкриття відпочинкового сезону озеро на готельно-ресторанному комплексі «Колиба» у Брюховичах. Там раніше було два озера для відпочинку, а зараз залишилося одне. Більше 100 водних об’єктів на території міста Львова непридатні для купання людей. Причина неможливості надання дозволів органів санітарно-епідеміологічної служби – склад води. Бо всі ці водойми є рекреативного походження, але в них, по-перше, стікає поверхнева вода, по-друге, вони раніше були або технічними, або протипожежними водоймами, тому їхні береги не призначалися для відпочинку людей. Тобто, організація пляжів є неможливою.

Як приклад, «Озеро Левандівське»: бетонні береги, замкнутий стік води, що не дає можливості очистки води і утримання в нормальному санітарному стані. Хоча, багато жителів добиваються і там організації відпочинкової зони. Цей варіант розглядається, але поки що сьогодні важко вирішити проблеми, щоб з технічної водойми зробити відпочинкову, зі всіма санітарними вимогами (мутність води, наявність бактеріологічних організмів)», – розповів начальник відділу захисту населення та територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Євген Басан.

Джерело фото: Tochka.net  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *