ОСТАННІ НОВИНИ

Гвардійці, які брали участь в АТО, отримають статус учасників бойових дій

|

Командуванню Національної гвардії України відомо, що близько 10-ти резервістів першого батальйону Національної гвардії України не задоволені умовами несення служби та фінансовим забезпеченням. Про це повідомили у прес-службі Нацгвардії України, передає коресондент Львівського порталу.

Після повернення із зони АТО, резервістам у посвідченні про відрядження штабом Північного територіального управління було зроблено відповідний запис із вказівкою населеного пункту м.Павлоград, де з ними проводилися учбово-методичні збори. По прибуттю всіх військовослужбовців до м.Києва з пунктів несення служби їм будуть зроблені відповідні додаткові записи із вказівкою інших населених пунктів, куди вони згодом були передислоковані та виконували службово-бойові завдання, покладені на Нацгвардію. 

Добові та премія за участь у діях АТО виплачена всім резервістам у повному обсязі згідно чинного законодавства. 

Наразі проводяться роз’яснювальні бесіди керівництвом Північного територіального управління Національної гвардії України щодо врегулювання проблемних питань. 
Також повідомляємо, що за ініціативою командування Національної гвардії України до пункту 19 статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантій їх соціального захисту» будуть внесені зміни щодо набуття категорії резервістів та військовозобов’язаних, які брали участь у проведенні АТО, статусу учасників бойових дій, йдеться у повідомленні. 
Фото: прес-служба прикордонників 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *