ОСТАННІ НОВИНИ

Держприкордонслужба вимагає від Росії тимчасово закрити кордони у 8 пунктах пропуску

|

Як вже повідомлялося раніше, після низки боїв та блокувань Державна прикордонна служба України вимушена передислокувати кілька підрозділів Луганського прикордонного загону. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Також, зважаючи на те, що існувала пряма загроза життю та здоров’ю учасників міжнародного руху, Кабінетом Міністрів України, відповідно до двосторонніх домовленостей з Урядом РФ, прийнято рішення щодо тимчасового припинення руху через низку пунктів пропуску в Донецькій та Луганській областях. Зокрема, дане рішення стосується пунктів пропуску в Донецькій області: «Маринівка – Куйбишево»; в Луганській області: «Червонопартизанськ – Гуково», «Червона Могила – Гуково», «Новоборовці – Олексієво-Тузлівка», «Краснодарський–Донецьк», «Краснодарський–Нижній Швирьов», «Сєвєрний–Донецьк», а також  «Должанський–Новошахтинськ».

Про прийняте рішення МЗС України нотою від 5 червня 2014 року поінформувало російську сторону дипломатичними каналами. Також дана інформація передана по лінії прикордонних повноважених.

Проте з незрозумілих причин прикордонна служба ФСБ Росії продовжує здійснювати пропуск через кордон в пункті пропуску «Новошахтинськ» (з українського боку пункт пропуску «Должанський») та порушує двосторонні домовленості і таким чином сприяє незаконному руху через державний кордон.

З цього приводу прикордонне відомство поінформувало МЗС України та надало всю необхідну інформацію для реагування на міжнародному рівні. Крім того, скеровано черговий лист прикордонній службі ФСБ Росії про необхідність припинення пропускних операцій в зазначених пунктах пропуску.

Фото: прес-служби прикордонників Львівщини 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *