ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали злочинне угрупування, яке грабувало маєтки

|

На Львівщині оперативники управління по боротьбі з організованою злочинністю вийшли на слід учасників організованої злочинної групи, які тривалий час займалися на території області кваліфікованими грабежами та крадіжками з помешкань заможних громадян. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

За словами в.о. начальника УБОЗ ГУМВС України у Львівській області Дениса Гусашвілі, двоє з учасників злочинної групи вже мають судимість, наразі спільники знаходяться під вартою.

«Злочинне угрупування діяло за чітко розробленим планом нападу та відпрацьованими шляхами відходу. Чоловіки розподіляли роль кожного члена групи та ретельно вивчали спосіб життя своїх жертв, їх матеріальне становище, поведінку, зв`язки, перебування поза межами дому, тощо. Як правило, це були заможні родини, що мали приватні приміщення, розташовані в елітних районах міста», – зазначив Денис Гусашвілі.

Усі напади зловмисники скоювали у масках і зазвичай у денний час за відсутності господарів помешкань. Цікавили непроханих гостей гроші, золоті прикраси та інші цінні речі.

Частину викрадених коштів чоловіки легалізували. Вони придбали автомобіль, який у подальшому використовували, як засіб пересування при вчиненні інших злочинів.

Крім того, у ході слідства під час обшуку за місцем проживання одного з товаришів, оперативники УБОЗ виявили та вилучили вогнепальну зброю – пістолет марки ТТ.

Нині кримінальне провадження відносно організованої злочинної групи з міжрегіональними зв’язками з обвинувальним актом за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину організованою групою), ч. 5 ст. 186 (Грабіж), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України направлено до суду.

Спільникам загрожує позбавлення волі строком до тринадцяти років із конфіскацією майна.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *