ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали банду, яка нищила устаткування промислових підприємств

|

Працівники Державної служби боротьби з економічною спільно зі слідчим управлінням обласної міліції припинили діяльність злочинної групи, до складу якої входило більше двадцяти п’яти осіб. Зловмисники займалися тим, що незаконно знищували технологічне обладнання і трубопроводи промислових підприємств одного з районів області – повідомили Львівському порталу у прес-центру ГУ МВС у Львівській області.

Учасники злочинної групи діяли за злагодженою схемою. Десять чоловіків потрапляли на територію промислового підприємства і погрожуючи охоронцям зброєю, «нейтралізували» їх. Решта зловмисників, кількість яких доходила до 15 осіб, в’їжджали на територію автомобільними кранами та вантажним транспортом.

Усіх зловмисників затримали на «гарячому» на території підприємства хімічної промисловості під час того, коли вони двома автомобільними кранами проводили завантаження лому.

«У зловмисників вилучили болгарки, комплекти спеціального різального обладнання з газовими та кисневими балонами», – повідомив заступник начальника відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області підполковник міліції Михайло Тесля.

Вартість знищеного устаткування становить вісімсот тисяч гривень. Після проведення такого «хірургічного» втручання у діяльність промислового підприємства, відновити його повноцінну діяльність уже практично неможливо.

Двом організаторам угрупування та виконуючому обов’язки керівника хімічного підприємства, оголошено про підозру у скоєнні  злочину передбаченого за ч.5 ст.185 (крадіжка) КК України. Також їм суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді застави у сумі 365 тисяч гривень, до внесення якої фігуранти будуть перебувати під вартою.

За такі протиправні дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Фото: ГУ МВС у Львівській області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *