ОСТАННІ НОВИНИ

У неділю в Шевченківському гаю – фестиваль

|

Як повідомили організатори, перший день фестивалю «Казка у гаю» пройшов, як і було заплановано, 31 травня. Через погодні умови програма була скорочена. Другий день фестивалю перенесли з 1 на 8 червня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

Вже понад десять років Фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю» тішить маленьких відвідувачів та дарує нагоду зустрітись з улюбленими казковими персонажами. Фестиваль присвячений Дню захисту дітей, відбувається щорічно та є улюбленим святом малечі. Ідея фестивалю – популяризація української казки.

«Перший день фестивалю відбувся 31 травня. Взяли участь колективи з Київської, Миколаївської областей та м. Суми, але, на жаль, через погодні умови другу частину заходу довелось перенести на 8 червня. Відтак, 8 червня з 13:00 до 18:00 години у Музеї народної архітектури та побуту продовжиться фестиваль «Казка в гаю», – зазначили організатори.

У програмі фестивалю:

– Урочисте відкриття – при вході до музею відвідувачі стають безпосередніми учасниками театралізованого відкриття фестивалю, у якому беруть участь професійні актори.

– виступи колективів учасників – Колективи презентують свої вистави на різних галявинах у музеї. Територія музею – старі дерев`яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створюють найкращі декорації для відтворення казок.

«Галявина маленьких майстрів» – найрізноманітніші види майстер-класів з народних ремесел та творчості для дітей: ткацтва, гончарства, розмальовування печі, виготовлення ляльки-мотанки з сіна, тканини, салфеток, конструювання від ТМ «Ігротеко», конструктор від технічної студії «Винахідник» та ін.

«Галявина казкарів» – байки  та легенди від казкарів, розповідь про казки.

«Галявина розваг» – розваги та забави із Казковою панною, Квітковою панною та веселим Гайовичком.

«Галявина Плекальня» – колискові, забавлянки та утішки в українських традиціях плекання дитини; виступи фольклорних гуртів – «ДоСхідСонця», «Трояка Ружа», «Ойкумена» та співачки Оксани Мухи.

 

Головна подія цьогорічного Фестивалю – складання карти-пазлу з назвою «Україна моя – єдина». На галявині біля церкви колом будуть розкладені білі фрагменти карти  України. Завдання учасників – віднайти цю область, з якої вони приїхали  та виразити у малюнку своє бачення України. Складання карти розпочнеться із серця України – Києва, до якого діти поступово докладатимуть решта фрагментів. На завершення юними представниками кримсько-татарського народу буде долучено сонячний український «Крим».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *