ОСТАННІ НОВИНИ

На місцях штабів не створюють, бо передвиборча кампанія проводиться з Києва – Дащаківська

|

Специфіка цьогорічної президентської кампанії полягає у тому, що вона дуже централізована. Про це у коментарі Львівському порталу розповіла виконавчий директор Львівської обласної громадської організації «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська.

Вона зазначила, що передвиборча кампанія проводиться фактично з Києва і головним завданням, яке ставиться на місцевому рівні – просто сформувати виборчі комісії. Відтак, кандидатам у президенти потреби у створенні штабів на місцях не має.

«Користуючись сучасними інструментарієм ми (Львівський КВУ – ред.) робили офіційні запити до всіх кандидатів з приводу того, чи будуть вони створювати штаби, чи ні. Специфіка цієї президентської кампанії в тому, що вона дуже централізована, вона проводиться фактично з Києва. І, відповідно, багатьом кандидатам таких штабів не потрібно, тому вони їх і не створюють. Бо дільничні виборчі комісії, подання членів може, грубо кажучи, зробити одна людина, представник, колега, друг кандидата, тощо. Ніхто з них (кандидати – ред..) не розраховує на кампанію», – зазначила О.Дащаківська.

Виконавчий директор Львівської обласної громадської організації «Комітет виборців України» також розповіла, що на сьогодні в області активно працюють лише штаби Юлії Тимошенко та Петра Порошенка. Про інших політичних представників О.Дащаківська не змогла детальніше розповісти, лише зазначила, що громадські штаби працюють від Ольги Богомолець, де залучають велику силу волонтерів.

Точно відомо, що на Львівщині будуть відсутні штаби Михайла Добкіна, Олега Царьова та Зоряна Шкіряка.

«Не працюють штаби Царьова, Добкіна, Шкіряка – вони дали відповідь, що їх взагалі у Львові не буде. І взагалі багато штабів не працюють, хоча більшість з них подання на членів комісії подали», – додала О.Дащаківська.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *